Brokolicový salát od tchýně

23. září 2015 v 20:43 | Matla |  Odvařeno
Brokolici mám v poslední době čím dál raději - třeba v krémové polévce, anebo radši ve smetanové omáčce k těstovinám, kde je tak akorát na skus? Ne, přece jen nejvíc mi chutná jako hlavní role v salátu od tchýně (tepelně neupravená brokolice je totiž tak skvěle křupavá!:). A není vůbec nijak složitý, ingredience možná trošku děsí svojí různorodostí, ale jakmile se chutě propojí dohromady, je to luxus! A protože vždy zapomenu, co že všechno tvoří tu harmonii chutí, přidávám do šuplíčku odvařeno další recept.
Tímto děkuji svojí nejlepší tchýni za recept!




Suroviny na mísu salátu:
  • 2 brokolice
  • cca půl balíčku rozinek
  • 1 červená cibule
  • cca 150 g anglické slaniny
  • 3-4 lžíce slunečnicových semínek
Zálivka:
  • 4 lžíce Hellmans
  • 2-3 lžičky octa (podle chuti)
  • 2 lžíce cukru

Postup:
1. Brokolice omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na drobno.
2. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky (já použila plátkovou a tu ještě pokrájela) a osmažíme.
3. Všechny suroviny smícháme dohromady a ochutíme zálivkou podle potřeby.

Výhoda salátu je, že ho můžeme udělat větší množství, protože uložený přes noc v lednici je snad ještě chutnější! My ho nejčastěji používáme jako přílohu ke grilovanému masu. A ještě pár fotek výsledku (jak jinak než focených jen za pochodu, když se salát "vařil" na oběd do práce- s krkovicí:) .
a) ochutnávka

a) sbaleno do práce
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | 21. října 2016 v 22:01 | Reagovat

Tady najdete vše co potřebujete vědět o zdravé výživě www.fittyn.cz

2 Roman Roman | 5. listopadu 2016 v 21:46 | Reagovat

chilli papričky, chilli, chilli koření nakoupíte na http://eshop.thechillidoctor.cz/

3 Maestro Maestro | 2. ledna 2017 v 20:51 | Reagovat

Malé Thajsko v Praze
Thajská Restaurace Cafe Buddha
Přijďte nás vyzkoušet, Balbínova 19
http://balbinova.cafebuddha.cz/

Nejlepší asijská šéfkuchařka Sofia Smith se stala součástí místního skvělého týmu a rozšířila tak rodinný tým plný skvělých lidí. Sofii nemusíme nijak představovat, její práce a láska k asijské kuchyni už umlčela dostatek kritiků a uspokojila mnoho gurmánů.

Majitel Café Buddha chce přiblížit Orient Čechům …přes pět let se toulali po Asii, aby Vám tuto výjimečnou kuchyni mohli přiblížit. Učili se od pravých thajských babiček, které vaří již od svého dětství, vybrali jejich nejlepší starobylé recepty a přizpůsobili je k obrazu Café Buddhy.

Štěpán Návrat, majitel a šéfkuchař: "Během této cesty jsme získali tři celosvětová ocenění. To nejcennější „Thai Select“ jsme převzali na jaře přímo v Bangkoku při ThaiFexu od thajské ambasády, DITP… další od Royal Thai Embassy in Prague"

Thajská babička „Lucky“ a Štěpán Návrat, šéfkuchaři Café Buddha pro Vás připraví pravou gastro-zážitkovou cestu Asií, kdy ochutnáte starobylé „ancient“ recepty thajských babiček i novodobé recepty „pan-asian“...

4 Honza Honza | 5. února 2017 v 21:07 | Reagovat

Začal jsem žít zdravě, hodně mi pomohlo toto http://www.zdravilek.cz/category/vyziva-a-jidlo/

5 Shakefood Shakefood | 23. února 2017 v 21:01 | Reagovat

www.shakefood.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama