Červen 2015

Jak na steak?

6. června 2015 v 18:08 | Matla |  Odvařeno
Jídlo, kterého jsem se dlouhou dobu bála, je hovězí steak. Doma jsme ho nikdy nedělali a já si prostě nevěděla rady, jak docílit toho, aby bylo maso dobré, šťavnaté, jak ho ochutit a vůbec jak nezkazit takhle drahý kus masa.
Poprvé jsem měla hovězí steak asi před 4 roky (škoda, že tak pozdě) v La Casa Argentina a byl to flank steak středně propečený. Byla jsem nadšená! Asi 150g masa (maličký kousek), neuvěřitelná chuť, spousta šťávy a navíc mi množství úplně stačilo k zasycení.
První steak doma jsme si dělali ještě na obyčejné teflonové pánvi a od té doby je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel, když máme chuť na kus masa:) Takže jak na to?


Oslava pozdního dárku kuřecím rizotem

3. června 2015 v 12:12 | Matla |  Odvařeno
Už je tomu delší domu, kdy k nám zavítala moje nejmladší sestra s tím, že oslavíme moje narozeniny, pojíme a popovídáme, jako v poslední době už několikrát. Z dárku jsem byla nadšená, krásné bílé keramické misky z H and M, a tak jsme je hned vyzkoušeli a uvařili jsme italské rizoto pro tentokrát s kuřecím a sušenými rajčaty.