Jaro na maringotce

7. května 2015 v 17:27 | Matla |  Odvařeno
Moje již zmíněná sestra (ta, která mě motivuje k blogování, inspiruje k vaření a spolu s manželem mi poradila recept na domácí housky) vlastní pohádkovou maringotku ve vesničce kousek od Prahy a tentokrát mě celá jejich rodina pozvala též a já tam s nimi mohla strávit krásný slunný den! Poprvé v životě jsem bez cizí pomoci (teda bez pomoci - můj synovec Toník trhal a podával) upletla věneček z pampelišek! A taky jsme chytali ryby na rákos v místní vypuštěné nádrži, sázeli jahody, zalévali a prostě si užívali přírody a klidu!
V jednu chvíli se sestra rozhodla trhat pampelišky na pampeliškový sirup a nadchla mě, ať zkusím doma naložit pampeliškové kapari. A tak jsem se dala do toho!



Na pampeliškové kapari budeme potřebovat:
  • Talíř natrhaných hlaviček pampelišek, které ještě nezačaly kvést
  • Jablečný nebo vinný ocet
  • sůl (já použila mořskou)
Postup:
1. Z pampelišek otrháme zelené lístky a doodtrhneme zbytky stonků tak, aby pampelišky opravdu připomínaly kapari (pokud neotrháme, nijak to vadit nebude, jen to nebude vzhledově tak působivé)
2. Očištěné hlavičky pampelišek pečlivě opláchneme.

3. Postupně vrstvíme do uzavíratelné nádoby hlavičky pampelišek a zasypáváme solí, dokud ingredience nedojdou.

4. Na závěr zalijeme octem tak, aby byly pampelišky ponořené. Necháme naložit, nádobu uložíme do sucha a chladu. Poté pampeliškové kapari použijeme do různých salátů a jiných dobrot (pizza, těstoviny...)!
Kapari ještě nemám hotové, ale už se na něj těším. Minulý rok jsem ho ochutnala u sestry a ten chuťový zážitek stál opravdu za to! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zuza zuza | 8. května 2015 v 10:29 | Reagovat

tak doufám, že nás pozvete na domácí pizzu:)

2 Bublushka Bublushka | Web | 11. května 2015 v 12:37 | Reagovat

jůůů, to může být fakt dobrý
miluju takovéhle slunné dny kdy se dá jen odpočívat a užívat si života :)
a pampeliiškový sirup je fajn, mamka ho dělala a letos možná bude taky- je skvělej :)

3 Matla Matla | 11. května 2015 v 16:23 | Reagovat

[1]: Každopádně! ;-)

[2]: Jsem zvědavá, jak se to povede. Zatím chodím napjatě kontrolovat. Jojo, sirup je další level. Tak třeba příští rok se do něj taky pustím! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama