Salát s grilovaným camembertem a brusinkovou omáčkou

31. března 2015 v 16:19 | Matla |  Odvařeno
Mám za sebou velice pracovní týden. Práce, práce, obědy narychlo, pokud možno zalevno... A tak na nějaké velké vaření nebylo kdy. Proto když jsem mohla utéct z práce alespoň o hodinku dřív, celá nadšená jsem přemýšlela, co rychlého si udělat k večeři. A tady to je:


Na 2 porce potřebujeme:
  • 2 sýry camembert
  • asi 350 g trhaného salátu (mix)
  • koření na grilovaný sýr
  • olivový olej
  • půl sklenice brusinek (stačí té malé)
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • vinný ocet bílý
  • pečivo k podávání

Postup:
  1. Sýry ze všech stran okořeníme (my použili směs, ale klidně vemte co máte doma - sůl, pepř, česnek, tymián.... fantazii se meze nekladou) pokapeme olivovým olejem a každý zvlášť zabalíme do alobalu.
  2. Rozehřejeme troubu nebo gril a grilujeme zabalené sýry asi 15 minut.
  3. Omejeme si salát a nakrájíme, rozdělíme do talířů.
  4. V menším hrnci rozehřejeme brusinkovou marmeládu, rybízovou a lžíci až dvě vinného octa. Necháme přejít varem a odstavíme. Můžeme přidat vodu podle potřeby.
  5. Sýr vybalíme z alobalu, podáváme s brusinkovým přelivem a pečivem.



Po snězení jsme ale s manželem konstatovali, že grilovaný hermelín nám chutná víc. Takže příště využijeme raději českou klasiku na grilování. Podávali jsme s domácíma houskama, které se přímo rozplívali na jazyku! Děkujeme za recept, švagře! Ale o tom až příště. Dobrou chuť!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama