Italské rizoto s lososem

16. března 2015 v 12:54 | Matla |  Odvařeno
Nemám moc ráda rýži. Vím, je to divný, ale vážně to není moje nejoblíbenější příloha. Možná je to tím, že maminka doma rýži taky nikdy moc nevařila a já ji měla většinou spojenou se školní jídelnou. Na druhou stranu, je pro mě výzva najít recept, kde mě rýže nadchne (mimo sushi- to už vím, že miluji:)
Nakonec jsem se rozhoupala a rozhodla se, že zkusím italské rizoto! A usmyslila jsem si, že to bude rizoto s lososem a limetkou. Žádný přesný recept jsem nenašla, atak jsem zkombinovala hned několik a zde je výsledek. Jen tu limetu jsem nesehnala, takže máme Italské rizoto s lososem a citronem.






Na dvě porce italského rizota potřebujeme:
  • 200g kulatozrnné rýže
  • 1 středně velká cibule
  • olivový olej
  • 120 ml bílého suchého vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200g filetu z lososa
  • sůl
  • pepř
  • parmazán k podávání
1. Cibuli si očistíme a nakrájíme na drobno.
2. V hlubší pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozehřejeme olivový olej a lehce osmahneme cibuli, přisypeme rýži (opravdu kulatozrnnou- jinou ne!) , zamícháme a přilijeme víno. Za stálého míchání necháme víno vyvařit.
3. Po vyvaření vína podlijeme vývarem tak, aby se mohla rýže vařit, ale nebyla ponořená úplně. Rizoto vaříme odklopené, hlídáme, občasně promícháme a podlijeme vývarem podle potřeby. Bude to trvat asi 15 miut, ale záleží typ od typu. Doporučuji ochutnávat, rýže by měla být al dente, tedy tak akorád na skus.
4. Lososa si nakrájíme na větší nudličky, osolíme a opepříme z obou stran.
5. Na jiné pánvi si rozehřejeme olivový olej a lososa ze všech stran opečeme. Na osmažení stačí chvilka.
6. Rizoto nandáme na talíře, na něj umístíme lososa a případně zasypeme parmazánem. Podáváme s kouskem citrónu nebo limetkou.
Dobrou chuť:)


...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama