Březen 2015

Salát s grilovaným camembertem a brusinkovou omáčkou

31. března 2015 v 16:19 | Matla |  Odvařeno
Mám za sebou velice pracovní týden. Práce, práce, obědy narychlo, pokud možno zalevno... A tak na nějaké velké vaření nebylo kdy. Proto když jsem mohla utéct z práce alespoň o hodinku dřív, celá nadšená jsem přemýšlela, co rychlého si udělat k večeři. A tady to je:


Výlet do Českého Švýcarska

30. března 2015 v 15:49 | Matla |  Jen tak
Dovolená! Hurá! Asi jako každý hrozně rádi jezdíme na dovolenou pryč, kde si vyčistíme hlavu a poznáváme nové místa. Ale protože peněz není nazbyt a času nakonec taky ne, oblíbili jsme si poznávání krajů České republiky díky krátkým tří denním pobytům přes slevomat. Tentokrát jsme zavítali do Českého Švýcarska.


Italské rizoto s lososem

16. března 2015 v 12:54 | Matla |  Odvařeno
Nemám moc ráda rýži. Vím, je to divný, ale vážně to není moje nejoblíbenější příloha. Možná je to tím, že maminka doma rýži taky nikdy moc nevařila a já ji měla většinou spojenou se školní jídelnou. Na druhou stranu, je pro mě výzva najít recept, kde mě rýže nadchne (mimo sushi- to už vím, že miluji:)
Nakonec jsem se rozhoupala a rozhodla se, že zkusím italské rizoto! A usmyslila jsem si, že to bude rizoto s lososem a limetkou. Žádný přesný recept jsem nenašla, atak jsem zkombinovala hned několik a zde je výsledek. Jen tu limetu jsem nesehnala, takže máme Italské rizoto s lososem a citronem.




Náš vlastní burger!

14. března 2015 v 10:44 | Matla |  Odvařeno
Už asi před dvěma lety jsme si s manželem říkali, co jsme si doma ještě nevařili. Pak nás to napadlo - burger! Nemůže být na něm přece nic těžkého! Tak jsme koupili mleté hovězí, osolili, okořenili a dali se do pečení. Náš první burger byl dělaný v troubě na pečícím papíru,kupovaná bulka potřená horčicí a kečupem a rozteklým toustovým sýrem za pár korun. Postupně jsme vylepšovali, až jsme si nakonec koupili domácí elektrický gril a já se rozhodla, že už to nejde jinak a musíme si udělat domací briošky. A tady jsou fota a recept z prvního pokusu:)



Proč a kdo

11. března 2015 v 9:45 | Matla |  Co je odvaření?
Jsem 23-letá vdaná Matla, která ve volných chvílích ráda vaří, zkouší nové recepty, které se doma nedělaly, anebo naopak schraňuje rodinné klenoty. Nejraději vařím pro manžela, rodinu či přátele, kteří mě dokážou vychválit a namotivovat na další tvoření. Ráda také čtu různé časopisy o vaření a zkouším funkčnost a zejména chutnost receptů.:)

Od-vaření jsem vytvořila hlavně pro sebe, jako svou osobní kuchařku a budu ráda, pokud to zaujme i někoho jiného. Tedy - vzhůru do sepisování a focení:)